2η ημέρα επίσκεψης των μαθητών από την Ρουμανία εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Κροκιδά”-Ξυλουργείο του κ. Κώστα Νικολάου.

2η ημέρα επίσκεψης των μαθητών από την Ρουμανία  εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Κροκιδά”-Ξυλουργείο του κ. Κώστα Νικολάου.

2η ημέρα επίσκεψης των μαθητών από την Ρουμανία πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο “Κροκιδά”.
Ο ιδιοκτήτης, κ. Κροκιδάς Ιωάννης, αφού μας υποδέχτηκε θερμά, μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, εξηγώντας κάθε φορά τη χρησιμότητα του εκάστοτε μηχανήματος, καθώς και τη λειτουργία των δεξαμενών ζύμωσης των διαφορετικών ποικιλιών κρασιού.
Αργότερα, επισκεφθήκαμε το κελάρι, στο οποίο ήρθαμε σ’ επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας των σταφυλιών και αποθήκευσης του κρασιού.
Τελευταία μας στάση ήταν το εμφιαλωτήριο και συσκευαστήριο. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στα παιδιά ο τρόπος και η ταχύτητα γεμίσματος των μπουκαλιών και η τοποθέτηση των ετικετών με τα ειδικά αυτόματα μηχανήματα. Επισκεφθήκαμε και το Ξυλουργείο του κ. Κώστα Νικολάου όπου μείναμε ενεοί μπροστά στη δημιουργική φαντασία και επιδεξιότητα του καλλιτέχνη του ξύλου και τον τρόπο που συνθέτει καλλιτεχνικά μύθους και ιστορίες του τόπου μας και της οικουμένης.
Τελικός προορισμός το Ηρώο θύμηση της μάχης της Ακράτας με φόντο το ποτάμι μας τον Κράθη όπου οι Έλληνες με πρωτοστάτες τους οπλαρχηγούς Νικόλαο Σολιώτη, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο , Ανδρέα Λόντο, Ανδρέα Ζαΐμη, Οδυσσέα Ανδρούτσο νίκησαν τους Οθωμανούς Τούρκους το 1823.Μόνο κερδισμένοι είναι οι μαθητές όταν τα προγράμματα συνδέονται με την τοπική κοινωνία και Ιστορία.
Γεμίσαμε βιωματική γνώση και ευχαρίστηση!!!