Η βαλίτσα του Ολοκαυτώματος

Η βαλίτσα του Ολοκαυτώματος

“Η βαλίτσα του Ολοκαυτώματος”. Τι περιείχε ; Ένα παλιό παλτό , ένα παλιό ρολόι, ένα ζευγάρι παλιά γυαλιά, μια σφυρίχτρα… Όλα από το 1943 την ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος στα Καλάβρυτα 13 Δεκέμβρη!! Οι μαθητές αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και μέσα από ασκήσεις και θεατρικές δραστηριότητες επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν υλικό και πηγές για την ανάδειξη των ιδανικών της ελευθερίας, της ειρήνης και της ανεξαρτησίας. Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε σχέση με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και τις παγκόσμιες συνέπειες από τη δράση ναζιστικών και φασιστικών συμπεριφορών. Η ενσυναίσθηση επίσης των μαθητών σε σχέση με το βίωμα της αντίστασης και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των αγωνιστών ενάντια στα στρατεύματα κατοχής αποτέλεσε επιδίωξη των δραστηριοτήτων.
Οι μαθητές αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και μέσα από ασκήσεις και θεατρικές δραστηριότητες επεξεργάστηκαν και παρουσίασαν υλικό και πηγές για την ανάδειξη των ιδανικών της ελευθερίας, της ειρήνης και της ανεξαρτησίας.
Οι μαθητές αποτίμησαν πολύ θετικά τη συγκεκριμένη δράση. Θεώρησαν ιδιαίτερο ¨μάθημα¨ και πρωτότυπη προσέγγιση το πρόγραμμα. Ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν επανάληψη. Πράγματι προγραμματίστηκε και δεύτερη επίσκεψη της κας Γιούλης Δούβου, θεατροπαιδαγωγού στο σχολείο μετά από εκπαιδευτική εκδρομή στο πεδίο (Καλάβρυτα).