Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ¨Το ποτάμι μας ο Κράθης¨


Την Πέμπτη 16/01/2020, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του 2ου Δ. Σχ. Ακράτας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωματικά αλλά και να δράσουν συμμετοχικά στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας με τίτλο ¨Το ποτάμι μας ο Κράθης¨. Από νωρίς το πρωί οι μαθητές συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια του σχολείου κα Μαμωνά Χαρίκλεια και τους εκπαιδευτικούς Γκούμα Γεωργία και Βασιλόπουλο Παναγιώτη, μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ, όπου και έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις φάσεις του από τους εκπαιδευτικούς του κέντρου.

Στη συνέχεια, μαθητές κι εκπαιδευτικού περπάτησαν μέχρι τις όχθες του ποταμού Κράθη. Κατά τη μετακίνηση, τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες συγκέντρωναν φυσικά υλικά και φυτά που απαιτούσε ειδικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο. Στις όχθες του ποταμού έγιναν πειράματα που αφορούσαν στην ταχύτητα του νερού και την καθαρότητά του, τα είδη των πετρωμάτων της όχθης κ.α.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια τρίτη φάση και πάλι στις αίθουσες του ΚΠΕ όπου οι ομάδες συμπλήρωσαν φυτολόγια, απάντησαν σε τεστ γνώσεων και κουίζ και παρουσίασαν τελικά τις προσπάθειές τους με κατασκευές, ζωγραφιές και κολάζ.

Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους που έδωσε την δυνατότητα σε όλους βιώσουν την τελειότητά της.